GebruikersmenuClose

Menu

Menu

Wist u dat?

Het giftigste dier op aarde een kikkertje van 1 gram is?

pijlgifkikker

Deze geel-zwarte kleine kikker is 2 tot 3 cm groot.

Beoordelingen

beuk ( 4 beoordelingen )
hondsdraf ( 3 beoordelingen )
de-bever ( 2 beoordelingen )
muis ( 2 beoordelingen )
populierenpijlstaart ( 2 beoordelingen )
Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

 

Gele dovenetel

Gele dovenetel

De Gele dovenetel heeft goudgele, tweelippige bloemen aan een rechtopstaande stengel. De bloemen staan in kransen in de oksels van de tegenoverstaande, brandnetelachtig getande bladeren. De brandharen komen bij dovenetels echter niet voor.

Gewone salomonszegel

Gewone salomonszegel

De Gewone salomonszegel kan 30 - 80 cm hoog worden. De langwerpige bladeren van deze bosplant zijn regelmatig langs de stengel verdeeld, in twee rijen. In de bladoksels hangen kleine kluwens van witte, klokvormige bloemen omlaag.

Gewone ogentroost

Gewone ogentroost

Dit zelden meer dan 25 cm hoge plantje (ogentroost) valt op door zijn tweelippige bloemen met gele en violette tekening. De stengel is bovenaan klierachtig behaard en meermalen vertakt. De eironde, getande bladen zijn tegenoverstaand.


Gewone vogelmelk

Gewone vogelmelk

Gewone vogelmelk valt op door zijn mooie bloeitrossen met 10 - 20 of zelfs meer melkwitte, stervormige bloemen. De lange, grasachtige bladeren ontspringen aan de voet van de 10 tot 30 cm hoge stengel.

Gipskruid

Gipskruid

Gipskruid komt tot 1 m en meer hoog en breed (vooral na enkele jaren), bossig, met opgaande, breed en sterk vorkvormig vertakte, kale stengels. De bloemen van gipskruid zijn zeer klein (max. 1 cm doorsnee), 5-tallig, vuilwit, met honderden verenigd in zeer brede, dichte pluimen.

Grote klaproos

Grote klaproos

Deze 25 - 90 cm hoge klaproos heeft grote, maar vliesdunne, helderrode kroonbladeren, die aan de voet vaak een zwarte vlek dragen. De kroonbladeren vallen vaak al na een dag af. Dan blijft alleen het door donkere meeldraden omkranste vruchtbeginsel achter.


Groot springzaad

Groot springzaad

Het Groot springzaad heeft hangende, citroengele, eigenaardig gevormde bloemen met een naar achteren gerichte spoor. De stengel is zacht, sappig en doorschijnend, en kan een hoogte van 70 cm bereiken. De eironde, aan de rand getande bladeren verflauwen bij hitte en droog weer heel gemakkelijk.

Uw tuin is geen kattenbak voor de buren ? Verjaag katten met dit toestel !

Nieuws - Dieren

Geen feed gevonden

Recent bezocht

Laatste reacties