GebruikersmenuClose

Menu

Menu

Wist u dat?

Er aardwormen zijn die meters lang kunnen worden?

aardworm

De South African Giant Earthworm spant de kroon met een record van 6,7 meter!
Er zijn verschillende aardwormsoorten die langer kunnen worden dan een meter.
In Australië leeft de Giant Gippsland Earthworm (Megascolides australis) die gemiddeld 80cm lang en 2cm dik wordt.
Deze worm kan echter wel 4 meter lang worden!
In Nieuw Zeeland leeft de North Auckland Worm.
Deze worm wordt zo'n 1,4 meter lang en 1,1cm dik.
Het bijzondere van deze worm is dat hij 's nachts zoveel licht geeft, dat je bij het licht van één worm kunt lezen.
In Oregon leeft de Oregon Giant EarthWorm (Driloleirus macelfreshi).
Deze worm wordt ongeveer een meter lang.
De worm geeft een geur af die aan bloemen doet denken. Driloleirus betekent dan ook 'lelie-achtige worm'.
Dan is er ook nog de South African Giant Earthworm.
Van deze soort is er in 1967 een exemplaar gevonden dat maar liefst 6,7 meter lang was!
Gemiddeld word een South African Giant Earthworm 'slechts' 1,8 meter lang.

Beoordelingen

maltezer ( 7 beoordelingen )
gele-dovenetel ( 4 beoordelingen )
otter ( 3 beoordelingen )
kippen ( 3 beoordelingen )
snoekbaars ( 2 beoordelingen )
Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Kuifmees - Parus cristatus

Kuifmees - Parus cristatus - 2.7 / 5 gebaseerd op 3 gebruikerswaarderingen

Inhoud:
Kenmerken | Verspreiding | Geluid
Biotoop | Broedgedrag | Voedsel | Waarnemingstip

Kuifmees  

 

De Kuifmees is strikt aan naaldbossen gebonden, die nauwelijks verlaten worden.

De kuifmees is een Jaargast.

Kenmerken

De kuifmees is kleiner dan een Koolmees (11,5 cm).

Kenmerkend zijn de spitse kuif en de vaal grjsbrui ne bovenzijde,
 

Verspreiding

De kuifmees kom voor in grote delen van Europa. ontbreekt op Ijsland, in Noord-Scandinavië.

Engeland en Italië.

 

Geluid

Roept vaak snorrcnd ‘zi zi-guurrr’.
De zang ven een kuifmees is zelden te horen — een reeks van op de roep gelijkende, snorrende en rinkelende geluiden.

 

Biotoop

Naald- en gemengde bossen, ook in parken en grote tuinen met dennen of sparren.

 

Broedgedrag

De kuifmees legt 1 tot 2 eitjes (april tot juni).

Het nest is van wol en pluizen, spinnewebben, meestal in zelf gehakte of nauwe boomspleten, ook in speehteholen en (minder vaak) nestkasten.

De kuifmees heeft 5 tot 8 roodachtig gevlekte eieren, door het vrouwtje bebroed.

Broedduur 14 tot 16 dagen.

De jongen vliegen uit na ongeveer 18 - 20 dagen.

 

Kuifmees  

Kuifmees

 

Voedsel

Het voedsel van de kuifmees bestaat uit Insekten, spinnen, zaden en noten.

Waarnemingstip

Wegens hun verborgen leefwijze - vooral hoog in naaldbomen - herkent men de Kuifmees meestal pas door de karakteristieke roep.
‘s Winters bezoeken Kuifmezen vaak paarsgewijs voedertafels nabij het bos.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Waardering 0% (0 Beoordelingen)

Plaats reactie

Beveiligingscode Vernieuwen

Nieuws - Dieren

Recent bezocht

Laatste reacties