Duurzaam leven? Zo doe je dat!

Duurzaam leven? Zo doe je dat!

Als je van plan bent om serieuze stappen te gaan zetten op het gebied van duurzaamheid, kan het lastig zijn om hiermee te starten. Hieronder kun je lezen waarmee je vandaag nog kunt beginnen en waarmee je direct resultaat kunt boeken. Altijd handig om te lezen toch?

Laat je auto staan

Even naar de winkel voor gehakt? Kopje koffiedrinken bij je ouders, een kilometer verderop? Je kind wegbrengen naar het zwembad? Als je dit soort ritjes allemaal met de auto doet, kun je hiermee prima starten als het gaat om jouw nieuwe, duurzame leven. Pak voortaan gewoon de fiets! Hiermee bespaar je energie, kosten en het is ook nog eens goed voor je gezondheid!

Isoleren van woning

Heb je jouw huis weleens goed laten controleren op de isolatie? Je zult verbaasd zijn hoeveel energie er nu verloren gaat. Denk hierbij aan kieren in de kozijnen, onder de ramen en deuren door en bijvoorbeeld door gaten van je luiken op zolder. Als je zorgt voor goede isolatie in je woning, verbruik je meteen een stuk minder energie. Goed voor je portemonnee en je maandelijkse kosten!

Zonnepanelen

Als je echt stappen wilt maken op het gebied van duurzaamheid, bestel dan vandaag nog zonnepanelen. Deze worden er in een dag opgelegd en vervolgens wekken ze meteen energie op. Met een digitale app, kun je per dag zien wat er opgewekt is aan energie en wat je verbruikt hebt aan energie. Dit zorgt er vervolgens weer voor dat je nog bewuster om zult gaan met energie. Zonnepanelen offerte aanvragen? Dat doe je natuurlijk gewoon online!  Wil je graag wat aanbieders met elkaar vergelijken? Vergelijk alle zonnepanelen online, gewoon vanaf je luie bank en maak voor jou de beste keuze!

Zelf groente verbouwen

Heb je een stuk grond in je tuin waar je een moestuin van kunt maken? Leg hier een moestuin aan! Als je een slimme planning maakt, heb je straks het hele jaar door groente uit eigen tuin. Denk hierbij aan aardappelen die je zelf kunt telen, maar ook bijvoorbeeld wortelen en bloemkool. Met een kleine kas, kun je bijvoorbeeld ook fruit telen! Als je af en toe groente en fruit ruilt met iemand die ook een moestuin heeft, kun je nog grotere stappen zetten. Met een moestuin bewijs je niet alleen de aarde een grote dienst, ook zullen je maandelijkse kosten flink naar beneden gaan. En dat is precies de bedoeling!