De 5 mooiste duikplekken op Zakynthos

De 5 mooiste duikplekken op Zakynthos

Zakynthos, een prachtig Grieks eiland in de Ionische Zee, staat bekend om zijn spectaculaire landschappen en kristalheldere wateren. Voor duikliefhebbers is Zakynthos een waar paradijs, met een overvloed aan onderwaterleven en adembenemende duikplekken. Of je nu een ervaren duiker bent of net begint, Zakynthos heeft voor elk wat wils. In dit artikel zullen we de 5 mooiste duikplekken op Zakynthos verkennen.

Duiken

Duiken vanaf het strand? Een van de meest populaire manieren om te duiken op Zakynthos is vanaf het strand. Er zijn tal van duikplekken langs de kustlijn van het eiland die gemakkelijk toegankelijk zijn vanaf het strand. Een van deze plekken is Keri Caves, gelegen aan de zuidwestkust van Zakynthos. Hier kun je genieten van prachtige onderwatergrotten en riffen, waar je een verscheidenheid aan kleurrijk zeeleven kunt tegenkomen.

1. Blue Caves

Een van de meest adembenemende duikplekken op Zakynthos zijn de Blue Caves. Deze grotten zijn te vinden aan de noordkust van het eiland, en het heldere blauwe water en de indrukwekkende rotsformaties maken deze plek echt uniek. Onderwater kun je genieten van de prachtige formaties en een verscheidenheid aan zeeleven, zoals octopussen en kleurrijke vissen. De Blue Caves zijn een must-see voor elke duiker.

2. The Arch

Een andere topduikplek op Zakynthos is The Arch. Deze plek, gelegen aan de oostkust van het eiland, is vernoemd naar de natuurlijke boogvormige rotsformatie die je onderwater kunt verkennen. Hier kun je een verscheidenheid aan zeeleven tegenkomen, zoals paling, schorpioenvis en zeeduivels. De indrukwekkende rotsformaties en het kristalheldere water maken The Arch een geweldige duikplek voor zowel beginners als gevorderden.

3. Marathonisi Island

Marathonisi Island, ook bekend als Turtle Island, is een klein eiland voor de kust van Zakynthos. Deze duikplek staat bekend om zijn overvloed aan zeeschildpadden, vooral de caretta-carettaschildpad. Het eiland zelf is omgeven door prachtige koraalriffen en een rijk onderwaterleven. Het is een geweldige plek om te duiken en deze prachtige zeedieren in hun natuurlijke habitat te zien.

4. Octopus Reef

Voor de liefhebbers van octopussen is de Octopus Reef een must-visit duikplek op Zakynthos. Deze plek, gelegen aan de zuidoostkust van het eiland, staat bekend om zijn overvloed aan octopussen. Hier kun je deze fascinerende wezens van dichtbij observeren. Daarnaast heeft de Octopus Reef ook prachtige rotsformaties en koraalriffen, die de duikervaring nog specialer maken.

5. M/V Sophie

Als je avontuurlijker bent ingesteld, is het wrak van de M/V Sophie een geweldige duikplek om te verkennen. Dit vrachtschip zonk in 1982 en rust nu op de zeebodem voor de kust van Zakynthos. Het wrak trekt duikers van over de hele wereld aan en biedt een unieke onderwaterervaring. Je kunt het wrak verkennen en het onderwaterleven, zoals barracuda's en murenen, bewonderen. Het is een duikplek die zeker indruk zal maken.

Conclusie

Zakynthos biedt een schat aan prachtige duikplekken voor duikers van alle niveaus. Van het verkennen van onderwatergrotten in de Blue Caves tot het ontdekken van het wrak van de M/V Sophie, er is voor elk wat wils. Vergeet niet je duikuitrusting mee te nemen en te genieten van de spectaculaire onderwaterwereld van Zakynthos.