Op vakantie met de elektrische auto in België

Op vakantie met de elektrische auto in België

Op vakantie gaan met een elektrische auto wordt steeds populairder, ook in België. Met het groeiende netwerk van oplaadpunten en de voordelen van elektrisch rijden, is het verkennen van dit land met een elektrische auto een duurzaam en plezierig alternatief geworden. In dit artikel bespreken we handige tips voor vakanties met de elektrische auto.

Vakantie met elektrische auto plannen

Allereerst is het belangrijk om je reis goed te plannen. Gelukkig zijn er verschillende websites en apps beschikbaar die een overzicht bieden van oplaadpunten in België, zoals Chargemap en NewMotion. Het is handig om vooraf je route te plannen en te kijken waar je onderweg kunt opladen. Houd er rekening mee dat oplaadpunten niet altijd direct beschikbaar zijn, vooral tijdens drukke vakantieperiodes. Het is verstandig om van tevoren te controleren of het oplaadpunt compatibel is met jouw type elektrische auto.

Welke oplaadpas heb je nodig?

Wat betreft oplaadpassen, is het aan te raden om een oplaadpas van een aanbieder te verkrijgen. Verschillende providers bieden toegang tot een groot netwerk van oplaadpunten in België en Europa. Een populaire optie is de NewMotion-pas, waarmee je toegang krijgt tot duizenden oplaadpunten. Het hebben van zo'n pas vereenvoudigt het opladen en voorkomt gedoe met het registreren bij individuele oplaadpunten.

Een andere nuttige tip is om te profiteren van de snellaadstations die beschikbaar zijn in België. Deze stations bieden een veel snellere laadtijd in vergelijking met reguliere oplaadpunten, waardoor je jouw reis efficiënt kunt voortzetten. Zorg ervoor dat je weet waar deze snellaadstations zich bevinden en maak er gebruik van wanneer dat nodig is.

Vakanties met een caravan

Als je van plan bent om met een caravan op vakantie te gaan, moet je er rekening mee houden dat niet alle elektrische auto's voor een caravan geschikt zijn. Controleer het maximale trekgewicht van jouw auto en zorg ervoor dat het gewicht van de caravan binnen die limiet valt. Ook is het belangrijk om rekening te houden met het bereik van de elektrische auto bij het trekken van een caravan, aangezien het energieverbruik zal toenemen.

Ga je met de elektrische auto naar België? Houd er rekening mee dat sommige oplaadpunten betaald kunnen zijn, terwijl andere gratis zijn. Zorg ervoor dat je voldoende tijd hebt om je auto op te laden en plan je tussenstops dienovereenkomstig. Bovendien is het handig om de laadtijden te gebruiken om de omgeving te verkennen en te genieten van de bezienswaardigheden in België.